Spletni program učenja AEQ® metode

Datum in čas
13.03.2023 - 09.04.2023 | 20:30 - 21:15


Pot iz kroničnih stanj? Vprašajmo svoje telo.

4-tedenski spletni program učenja AEQ metode od 13. 03. do 09. 04. 2023.

Kaj program nudi?

 • Uvodno predavanje z razlago zakaj pride do kroničnih bolečin in težav, govora bo o avtonomnem živčnem sistemu, interocepciji in propriocepciji, o nastanku senzorno-motorna amnezija (SMA), senzorno-motorna odtujitev (SMO) in senzorno-motorna iluzija (SMI),
 • 6x tedensko vodena vadba AEQ vaj (30 minut, vse dni razen sobote),
 • Odgovori na vprašanja po koncu vadbe (15 minut),
 • Izročki z opisom AEQ vaj, ki se jih bomo učili.

Kako je zasnovan program?

Tehnologija nam danes omogoča, da se iz udobja našega doma lahko udeležujemo tudi učenja AEQ metode preko spleta. Le to se je izkazalo kot zelo učinkovito, saj na ta način dosežemo vsakodnevno izvajanje AEQ vaj.

Program je zasnovan tako, da boste teden dni, dan za dnem ob isti uri izvajali iste stvari, vendar vsak dan malce drugače. Tako boste prepoznavali pomembnost in moč zavestnega dela vas kot celote ter vpliva vsakodnevnega učenja na spreminjanje občutkov ter zavedanja telesa. Z rednim vsakodnevnim učenjem in izvajanjem AEQ vaj boste kmalu lahko občutili spremembe zaznavanja iz notranjosti telesa kar bo počasi spreminjalo dojemanje povezanosti telesa in zavesti.

Namen programa?

 • Prepoznavati kronična stanja, pa naj gre za kronične bolezni poškodbe ali nesreče, kronične bolečine, kronična čustvena stanja, kronično neprimerne odnose s partnerjem, otroci, sorodniki, prijatelji ali sodelavci,
 • Spoznavati močan vpliv čustev in vaše preteklosti na telo in počutje,
 • Umiriti um in ga bolje povezati s svojim telesom ter spoznati kakšno je vaše trenutno realno stanje,
 • Naučiti se učinkovitega načina sproščanja kronično napetih mišic, ki so razlog za kronično nemoč ter fizične in čustvene težave posameznika,
 • Postopno pričeti urejati sebe in svoje odnose z okolico,
 • Spoznate pomembnost ter vpliv zavestnega dela uma na podzavestni del in telo. Razumeti vpliv  avtonomnega živčnega sistema na sproščenost v telesu,
 • AEQ metoda poseže zelo globoko v izvor kroničnih stanj. Vsakodnevno vodeno izvajanje AEQ vaj ter ustrezna razlaga omogočajo, da se pričnemo bolje čutiti, se bolj zavedati sebe in okolice, sprejemati in razumeti stanje, v katerem se nahajamo in ga lahko pričnemo postopoma spreminjati. Na ta način si olajšamo pot iz nepotrebno bolečega in čustveno neučinkovitega življenja. S tem se opravimo na pot zmanjševanja ujetosti v senzorno motorični amnezijo, ki je ločnica med zavestjo in občutki v telesu.

24 dni, 45 min v živo preko Zooma

Vsak dan bo 30 minut namenjenih učenju AEQ vaje. Vaje bom vodila v živo in vas učila raznolikosti in vedno večje kompleksnosti izvajanja AEQ vaj. Dnevno boste lahko sledili spremembam čutenja telesa in spoznavali kako lahko v gibanju napredujete, kako se spreminja vaše počutje in odnos do samega sebe.

Dodatni razlagi in odgovarjanju na vaša vprašanja bo namenjenih 15 minut. Razlaga je nujen del učenja, saj je le na ta način možno doumeti kako z izvajanjem AEQ vaj vplivate na kronično napetost telesa. Kako z usmerjanjem pozornosti povezujete um s telesom, kar je osnova dobrega počutja, čutenja ter vedno boljšega zaznavanja potreb in želja na avtentičen način.

Pridobili boste na zavedanju gibanja. S pozornim, počasnim in zavestnim gibanjem boste prepoznavali podzavestne gibalne vzorce, le te boste vedno bolj povezovali z vedenjskimi vzorci, ki se pojavljajo v vašem vsakdanu.

Za program potrebujete:

 • Dobro internetno povezavo, da boste imeli primerno kakovost slike, da bom lahko videla, kako izvajate vajo, ki jo vodim,
 • Prostor, kjer boste imeli mir, da se lahko v polnosti osredotočite na izvedbo vaje,
 • Podlogo za ležanje na tleh, če vas rado zebe tudi kakšno odejo.

Vsakodnevna prisotnost na programu je ključnega pomena. Posamezni nepredviden izostanek boste lahko nadoknadili z avdio posnetkom zamujenega programa, ki vam ga posredujem ob naprej napovedani odsotnosti in bo na voljo en dan. Priporočam, da ste prisotni na programu v živo, saj posnetek nima enakega učinka na vas.

Kdaj?

Uvodno predavanje 12. 03. ob 18:00 uri.
Od 13. 03. do 09. 04. 2023, vsak večer ob 20:30 uri.

Kje?

Sodoben spletni način druženja v udobju lastnega doma, preko komunikacijske platforme Zoom. Povezavo vam pošljem vsak dan, 5 minut prej.

Za več informacij o AEQ metodi si poglejte na spletni strani.

Prijave: Prijave sprejemam na e-naslov terapevtskidotik@gmail.com, do sobote, 11. 03. 2023. Prijava je veljavna s plačilom programa.

Cena programa: 240 EUR; plačilo na TRR SI56 0202 7026 1158 926, NLB. Namen: ime in priimek udeleženca programa

Spletni  program AEQ metode vodim Petra Šmid Seljak učiteljica AEQ metode 3. stopnje, učiteljica AEQ dihanja 1. stopnje in učenka AEQ metode 4. stopnje 2/5.


Spletni program učenja AEQ® metode