AEQ metoda

AEQ metoda je proces izkustvenega učenja, preko katerega se učimo pomena zavestnega nadzora nad mišicami in s tem nadzora nad svojim gibanjem. V teku življenja zaradi različnih dogodkov in vplivov izgubljamo sposobnost čutenja in zavedanja lastnega telesa. S pomočjo AEQ vaj se tega naučimo ponovno.

Preberite več

Bownova terapija

Bownova terapija je manualna tehnika za fizično in energijsko – vibracijsko stimuliranje telesa. Stimulacijo izvajamo z Bownovimi potezami na specifičnih predelih na mišicah, fascijah, tetivah in indirektno na živčnih ovojnicah.

Preberite več

Razvojno gibalna terapija

Individualno razvojno gibalno terapijo sestavljajo terapevtske tehnike, s katerimi spodbujamo naravne vzorce otrokovega gibanja in drže (obračanje, kobacanje, sedenje, hojo …) ter mu na ta način posredujemo čutno gibalne izkušnje in oblikujemo shemo telesa.

Preberite več

Baby handling

Ravnanje z dojenčkom močno vpliva na celosten razvoj otroka. Baby handling oz. ravnanje z dojenčkom je sodelovanje z dojenčkom pri vsakodnevni skrbi zanj – med dojenjem, previjanjem, oblačenjem, dvigovanjem in polaganjem, umivanjem, spanjem, igranjem…

Preberite več

Kineziološki taping

Pri različnih poškodbah, nekaterih vrstah kroničnih bolečin ali na primer med nosečnostjo, telesu, ki ma neverjetno sposobnost samozdravljenja, lahko pomagamo s pravilno uporabo elastičnih samolepilnih trakov.

Preberite več

Opozorilo

Terapevtski dotik deluje v smeri povezovanja in vzajemnih učinkov uradne medicine in komplementarnih oblik zdravljenja in samozdravljenja ter nikogar na noben način ne odvrača od uradnega medicinskega zdravljenja.

Terapija ni nadomestilo za medicinsko diagnostiko in zdravljenje. Morebitna odklonitev že izvajanega medicinskega zdravljenja lahko privede do škodljivih posledic za zdravje.

Terapija ne škoduje zdravju in jo terapevt izvaja z namenom izboljšanja zdravja in dobrega počutja posameznika. Vsak človek se na terapijo odziva drugače, zato je mogoče, da terapija ne bo odpravila vseh težav oziroma njihovega vzroka. Po končani terapiji je možno  kratkoročno slabše počutje oziroma kratkoročno poslabšanje zdravstvenega stanja.

Uporaba naših spletnih vsebin in naših storitev je izključno na lastno odgovornost.