AEQ metoda

AEQ metoda je proces izkustvenega učenja, preko katerega se učimo pomena zavestnega nadzora nad mišicami in s tem nadzora nad svojim gibanjem. V teku življenja zaradi različnih dogodkov in vplivov izgubljamo sposobnost čutenja in zavedanja lastnega telesa. S pomočjo AEQ vaj se tega naučimo ponovno.

Preberite več

Bownova terapija

Bownova terapija je manualna tehnika za fizično in energijsko – vibracijsko stimuliranje telesa. Stimulacijo izvajamo z Bownovimi potezami na specifičnih predelih na mišicah, fascijah, tetivah in indirektno na živčnih ovojnicah.

Preberite več

Razvojno gibalna terapija

Individualno razvojno gibalno terapijo sestavljajo terapevtske tehnike, s katerimi spodbujamo naravne vzorce otrokovega gibanja in drže (obračanje, kobacanje, sedenje, hojo …) ter mu na ta način posredujemo čutno gibalne izkušnje in oblikujemo shemo telesa.

Preberite več

Rrazvojno gibalna vadba za dojenčke

Vadba je usmerjena v čutno gibalni razvoj dojenčka v obdobju od rojstva do enega leta starosti. V skupini vsakemu dojenčku ponudimo njemu primerne nove gibalne izzive. Na ta način dojenček pridobiva nove čutne izkušnje, ki jih nato sam vključuje v gibanje, s tem izboljšuje občutenje svojega telesa in vedno bolje usklajuje svoje gibanje.

Preberite več

Baby handling

Ravnanje z dojenčkom močno vpliva na celosten razvoj otroka. Baby handling oz. ravnanje z dojenčkom je sodelovanje z dojenčkom pri vsakodnevni skrbi zanj – med dojenjem, previjanjem, oblačenjem, dvigovanjem in polaganjem, umivanjem, spanjem, igranjem…

Preberite več

Kineziološki taping

Pri različnih poškodbah, nekaterih vrstah kroničnih bolečin ali na primer med nosečnostjo, telesu, ki ma neverjetno sposobnost samozdravljenja, lahko pomagamo s pravilno uporabo elastičnih samolepilnih trakov.

Preberite več

EMMETT tehnika

Tehnika Emmett je posebna oblika manualne terapije, pri kateri z namenom doseganja mišične sprostitve, s pritiski stimuliramo specifične točke na telesu. Pritiski, ki so potrebni za stimulacijo Emmett točk, so običajno nežni in neboleči.

Preberite več

[ls_content_block slug=”opozorilo” para=”paragraphs”]